ur: Betraktelse över uppgifter rörande sunnanvinden

Hundarna

De två utmärglade hundarna fann vi i skogen. Jag tog hand om dem och gav dem mat, de fick dela på en hel stekt kyckling.

De återhämtade sig raskt, blev glada och livliga efter hand, skuttade omkring och var allmänt trevliga men de är nästan alltid hungriga.

Efter hand har de alltmer börjat anpassa sig till civilisationen - en av dem har börjat röka, eller rättare återgått till sina tidigare rökvanor, mest är det cigarretter som gäller.

Den andra jycken spelar kort med vår bäver.

Män

Män i ljusblå jackor cyklar förbi. Eller, någon gång, tror sig cykla förbi. Förbi sig själv cyklar man aldrig. En man, för omväxlings skull i jul jacka, trampar energiskt, tar sats med cykeln och cyklar rakt genom husväggen, sugs in i huset, blir en del av tegelfasaden. När man obducerat honom finner man en fullt fungerande nattklubb i hans bröst. Vad är det då att säga om taxibilarna, annat än att de vita smälter in i de röda och de röda i de svarta och de svarta i de gula och att en blå taxibil kör förbi med en grön taxibil, bilarna kör varann till skilda platser och småningom hamnar de alla vid slutstationen med sprängda däck.