ur :Sjunk svenska folk!

Naturens funktion Det finns falska bananer och äkta bananer. De äkta bananerna uppträder utan skal och växer nakna under snön. Det finns naturliga svarta tomater och onaturliga blå kometer som inte går att skilja från de gröna. Det finns inga äpplen. Det finns naturligtvis hemliga äpplen under skalen på alla apelsiner. Det finns en stor mängd förrädiska frukter och bedrägliga grönsaker, fråga vegetarianerna. Bland de mest trolösa frukterna intas främsta platsen av de normala hästarna, de som har människor på sig. De äkta hästarna är abnorma.
Bland bananerna finns inga hemligheter. Det äkta falska, det naturligt abnorma och det sjukligt naturliga gränsar till bedrägeri. Men naturen är till för att uppdaga alla lögner, även de äkta.

Klockorna från Gamla Världen

Klockan som går haltar. När den svarta klockan är fyra är den röda klockan tre. När den vita klockan är halv ett är den gula klockan kvart i sju. När den felavlästa klockan är fem i tio minuter i fyra är den trasiga klockan halv. När den villrådiga klockan är fem i åtta och fem över åtta är den osynliga klockan tjugosju. När den avvisande klockan är mellan två och tre är den tillbakadragna klockan ingenting. När den borttappade klockan är nästan elva är den oberäkneliga klockan varken sju eller åtta. När den bakåtsträvande klockan går för fort har den försenade klockan redan stannat. När klockan som går bakom ljuset är noll är klockan utan visare för alltid tolv. Klockan som slår står.